Til informasjon: Vi har hatt en deltaker i uke 4 som testet positivt for Covid-19. Vedkommende informerte oss lynraskt om sykdomssymptomer og ble fraktet hjem og testet umiddelbart. Evakuering gikk knirkefritt, barna var ved godt mot og foresatte var parate til å hente barna etter hvert som de ble transportert til Sandvika. Heldigvis ble ikke flere personer smittet, men mange havnet i karantene.

Vi har hele tiden under koronatiden vært strenge og kanskje strengere enn ute i samfunnet ellers. Det vil vi fortsette å være, med håp om at barna, de ansatte og deres familier ikke skal bli berørt av en lignende situasjon. Se sjekklisten nedenunder, les om Covid-19 både nedenunder og under linken for Covid-19.

Pakkeliste (leses enklest på pc/mac eller ved å snu telefonen horisontalt)

laughing Flytevestse nedenunder kiss Hårbørste
smile Sovepose og pute coolT-skjorter
embarassed LakenVIKTIG!!  laughing Joggebukser—2 stk
laughing Håndklær—lite og stort smile Bukse 
tongue-out Tannbørste/-pasta/-krus wink Sokker—tynne og tykke
smile Gensere—2 vanlige og 1 tykk cool Shorts
innocent Nattøy embarassed Undertøy
cool Badetøy laughing Vindjakke
cool Solkrem embarassed Drikkeflaske
undecided Lave støvler (valgfritt) smile Sko—2 par+klikk-klakker e.l.

kiss Regnbukse og jakke! Vi er ute i bølger og sjøsprøyt. Glemmer du bukse, må du få tilsendt. Billige gummibukser funker glimrende.
cool Våtdrakt—Jo tykkere, jo bedre, 5mm anbefales, samt lange armer og ben. To tynne drakter utenpå hverandre går fint. Lån av nabo’n.   
money-mouth Lommepenger—ca kr 300,- cash


Sjekkliste

surprised 1. Barnet har ikke oppholdt seg i utlandet de siste 10 dagene. Har barnet testet negativt for Covid-19, med en PCR-test (ikke hurtigtest)--etter at det har oppholdt seg minst syv døgn i Norge, er det greit.   

surprised 2. Barnet har ikke symptomer på luftveisinfeksjon eller andre sykdommer ved avreise                           

surprised 3. Barnet er ikke i Covid-19 relatert karantene

surprised 4. Barnet har ikke vært i kontakt med noen som er i Covid-19 relatert karantene de siste 10 dagene

surprised 5. Barnet er forsiktig med å omgås mange mennesker i dagene før leirstart

surprised 6. Barnet og foresatte har lest—og forstått—leirens siste oppdaterte versjon av smittevernregler og -tiltak

wink 7. Barnet har med seg masse godt humør og synes det er helt greit å sove borte fra mamma og pappa

Hvis vi i løpet av oppholdet oppdager at en deltaker ikke har overholdt en eller flere av de fire første punktene, vil det bli sendt hjem umiddelbart, uten refusjon av innbetalt beløp.

Merking av tøy og gjenglemt tøy
Våte klær må på tørkesnoren. Klær som er merket, havner deretter mye oftere hos riktig eier, og blir med helt hjem. Vi ser helst at våtdrakten merkes utenpå, med sprittusj og store bokstaver. Gjenglemt tøy leveres etter avtale. Etter jul gis restene til Frelsesarmeen. Tomm Murstad Sjøleir tar ikke ansvar for tapte eiendeler.

Flytevest
For barnets sikkerhet, anbefaler vi flytevester med små armhull og uten tråder. Er vesten dårlig strammet og armhullene store, flyter vesten opp over hodet. Trådene kan sette seg fast i trinsen i seilbåten, hvilket er uheldig ved kullseiling. Vesten skal være CE godkjent som flyteplagg. Se vestens varefakta. Vi sjekker alle vester ved ankomst. Er ikke barnets vest tilstrekkelig, ringer vi deg. Vi selger vannskivester med små armhull og kun beltespenner, som fungerer glimrende til sjøleirbruk. Vestene selger vi på bryggen så langt lageret rekker. Vi er tomme for de minste størrelsene, men vi har fremdeles noen få i str M (60-70kg) og i str L (70+). Leverandør har også gått tom, men sjekk hos XXL. 

 NEI                 JA

Sjøleirkolleksjonen
Som informert i tidligere mail, hadde vi et forsalg av sjøleirkolleksjonen i Wyller 8-9. juni. Neste mulighet for å kjøpe det som er igjen av gensere, t-skjorter, longsleeves, bukser, shortser og luer, får du på bryggen ved hjemkomst. Vi selger ikke sjøleirkolleksjonen på leiren, dessverre, og heller ikke i forkant. Gensere og t-skjorter krymper noe i vask. Flytevest får du kjøpt på bryggen før avreise, så langt lageret rekker. Se kommentar over, vi har ikke små størrelser.

Fotografering
Bilder av deltagerne kan bli lagt ut på www.sjoleir.no i høst. Enkelte bilder kan bli videresendt til f.eks. båtmagasiner/aviser/nettaviser som ønsker bilder til reportasjer o.l. I tillegg har vi en sjelden gang besøk av pressen. I høst får du tilbud om å bestille fotohefte, med bilder fra leiruken. Se info nedenunder. Hvis du ikke ønsker at ditt barn skal fotograferes, må vi ha skriftlig beskjed om dette. Vi har også et webkamera hvor du daglig kan følge med på noen av aktivitetene, se www.sjoleir.no

Leirdagbok
Tomm Mustad Sjøleir har en avtale med Leirskoledagboken AS, om at det trykkes fotohefter av bildene som blir tatt under oppholdet. Leirskoledagboken AS sender deg en klikkbar innloggingslenke, og info om hvordan fotohefte kan bestilles til uforpliktende gjennomsyn. Vi videresender derfor barnets navn, foresattes navn, postadr, tlf nr og epostadr til Leirskoledagboken AS, over kryptert lenke. Leirskoledagboken AS garanterer at disse ikke skal brukes til annet enn å sende ut info om fotoheftet, for så å slettes. Leirskoledagboken AS er GDPR-tilpasset. Hvis du ikke ønsker å motta info om fotoheftet, bes du gi beskjed om dette til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Covid-19
Vi følger de retningslinjer og råd, gjeldene for sommerleirer, gitt av FHI. Vær oppmerksom på vi også kan innføre strengere tiltak enn gjeldende nasjonale regler, for eksempel mht karantene i forbindelse med utenlandsreiser. Våre smittevernregler og -tiltak finner du her: Covid-19 Covid-siden oppdateres kontinuerlig. Både barn og foresatte skal gjøre seg godt kjent med gjeldene regler. Gjør dette tett opp mot avreise, for å få siste versjon.

Kun friske barn—uten symptomer på sykdom—kan delta på leir! Symptomer på sykdom kan være: feber, rennende nese, sår hals, hoste, tung pust, utmattelse, smerter i kroppen, redusert smaksans, oppkast, magesmerter og diare. Har barnet ditt symptomer på sykdom avreisedagen, sender du ikke barnet på leir! Barnet skal da først teste negativt for Covid--og være helt symptomfri--før vi avtaler en senere transport ut til leiren.

Får barnet symptomer på sykdom under leiroppholdet, blir det fraktet til bryggen i Sandvika umiddelbart. Derfor må en foresatt være tilgjengelig på telefon, og besørge henting i Sandvika, 24t i døgnet. Sjekk at kontaktinfo på Din Side er korrekt! En Covidtest skal tas så fort som mulig. Dersom barnet tester negativt for Covid--og er helt symptomfri--avtaler vi transport tilbake til leiren. Den negative testen mailes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Leirens smittevernansvarlige skal holdes oppdatert om sykdomsforløpet. 

Barna informeres første leirdag om hvem de skal henvende seg til hvis de føler seg dårlig. Viktig at barnet tør å si fra. Vi tar ingen sjanser, så selv en lett forkjølelse fører til hjemreise. Det er derfor lurt å instruere barnet i hvordan man kler seg på kalde dager, og husk varm våtdrakt. 

Generell info

 • Bruker barnet medisin, eller annet som krever oppfølging, skal dette registreres på Din Side senest fire dager før avreise. Kun beskjeder registrert innen fristen via linken: «Allergier, medisinering eller annet vi bør vite om barnet» blir fulgt opp. Her beskriver du nøye hva det dreier seg om. Husk å klikke grønn sendeknapp.
 • Ikke send mobiltelefon med barna!!!!! Telefoner kan inndras.
 • Er det en særdeles viktig beskjed du må gi barnet, kan barnet kontaktes via oss på tlf 907 03 111, mellom kl 09.30 og kl 09.50. Vi kontakter ellers foresatte ved behov. 
 • Alle andre henvendelser skjer via Din Side, ikke SMS. Husk at du finner det meste av info på www.sjoleir.no.
 • Lommepenger til kiosken etter behov—anbefalt ca kr 300 pr uke. Kun cash, ikke kort. Utgåtte sedler kan ikke anvendes.
 • Vi forbeholder oss retten til å sende hjem deltagere som ikke overholder våre regler.

Avbestilling

 • Depositum refunderes ikke.
 • Ved avbestilling før restsumfakturaens betalingsfrist, kan du selv stryke barnet fra bekreftet plass på Din Side. Etter restsumfakturaens betalingsfrist er påmeldingen bindende, og innbetalt beløp refunderes ikke. Det anbefales derfor å ha reiseforsikring. Anniken må i dette tilfellet kontaktes via Din Side eller på tlf 907 03 111.
 • Hvis barnet kommer inn fra venteliste i siste liten, må plassen bekreftes/avkreftes via Din Side straks. Etter foresattes bekreftelse av plass, er påmeldingen bindende og full betaling kreves.

Oppmøte/retur

 • Avreise og retur fra/til Rigmorbryggen (ved Brambanisvei 16 på Kadettangen) i Sandvika.
 • Uke 0 har oppmøte fredag kl 14 og retur onsdag kl 11.
 • Uke 1 har oppmøte onsdag kl 14 og retur mandag kl 11.
 • Uke 2 har oppmøte tirsdag kl 11 og retur søndag kl 11.
 • De resterende ukene har oppmøte mandag kl 11 og retur søndag kl 11.

       

  Da gjenstår det bare å ønske: VELKOMMEN, DETTE BLIR GØY!