Vår målsetning er at når du reiser hjem fra leiren, skal du ha den deilige følelsen av å mestre mange nye aktiviteter og da spesielt innen vannsport. Tomm Murstad Sjøleir har mye utstyr. Her er noe av det vi kan tilby:

VG-joller/Hunter 146/RS joller

15 VG-joller, seks Hunter seiljoller og tre RS joller (Vision og Ventura). Hvis du ikke har seilt før, får du opplæring i VG-jollen, eller med en instruktør i den litt større RS Venturaen. For viderekommende kan vi friste med Hunterne, eller ”Såpekoppene” som vi kaller dem. Ekspertene får prøve seg i RS Visjon joller og Zoom8. Uansett ferdighet, kan vi love seiltur--så sant sønnavinden kommer i perfekt styrke inn fjorden. Seiling er alltid førstepri ved fin vind.


VG-Jolle

Seiltur
Seiltur

ro

 4vgjolle3
VG-jollen brukes også til opplæring i roing 
 

 
RS Visjon

 
Hunter 146 ("Såpekoppene")

fiskelykke p seiltur
Til og med fiskelykke i "såpekoppene," men kanskje ikke hverdagskost...


Zoom8

Trimaran

Trimaranen, vår 30 fots seilbåt, er leirens flaggskip...og berg-og-dalbane med innlagt, naturlig dusj. Med en toppfart på 19 knop blir det mye sjøsprøyt og en uforglemmelig opplevelse. Når det blåser godt fra syd, tar vi med syv-åtte av gangen. Ja, mammaer og pappaer som er sjøleirveteraner, det er den samme båten dere seilte som barn, den har bare skiftet farge.

    


Bavaria 50

Hver kveld reiser 10-12 barn og to ansatte på overnattingstur med vår 50 fots Bavariaseilbåt. Du får selvfølgelig prøve deg som skipper, og du lærer om staker og enkel navigering. Er det fin seilvind, hjelper du til med seilingen. Foruten mange spennende og nye opplevelser, griller vi verdens beste hamburgere. Alle sover i båten, etter en spøkelseshistorie eller to...

IMGP9418      
På seiltur med Overnattingsgjengen!
IMGP9409


Mini RIB Mercury

I løpet av en ukes opphold, får du kjøre så mye båt du orker. Vi har seks mini RIB'er med 8/9.9hk. Du kjører på bane rundt tre bøyer og lærer å legge til bryggen. 

minirib minirib fler


Vannski / Wakesurf

Vannski er gøy og egentlig veldig enkelt. Har du gått på langrennski eller skøyter før, klarer du mest sannsynlig vannski på første forsøk. Når du har prøvd et par ganger, kan du prøve å svinge over hekkbølgen. Klarer du det, er det på tide å stå på en-ski. Klarer du en-ski, er det bare å øve på å lage vannskisprut. Blir du ensom, er det bare å ta med flere. Rekorden på leiren ble satt i 2017, hvor vi klarte 16 barn etter èn båt. Wakesurf er kanskje det enkleste du kan prøve. Det er rett og slett et surfebrett uten bindinger, bøy knærne, og du er good to go!


Øver på en-ski

16 på vannski
16 barn etter samme båt!!
   
Vannskisprut                                                                                   Wakesurf


Wakeboard/kneeboard

Wakeboard minner om snowboard, med en slags støvelbinding montert på et brett. Klarer du å stå på wakesurf, er du klar for å prøve wakeboard. Kanskje klarer du å hoppe på bølgen (waken) etterhvert. Kneeboard er også kult! Ikke vits å gi deg før du klarer 360.


Wakeboard

kneeboard
Kneeboard


Dersom det er kø på vannskibryggen, kjører vi syv vannskibåter kontinuerlig. Og ja, vi prøver å kapre flest mulig kunder til vannskibryggen  ;-)


Rumperister/magerister/sofa/Sombrero

Tenker du det er greit med en pause i all mestring, kan du bare lene deg tilbake på sofa'n, eller en av de andre flytende lekene. Vi har det meste av flytende gjenstander som kan taues etter båt, men det varierer litt fra uke til uke hvilke som er operative. Noen av variantene ser du nedenunder: sofa, rumperistere, sombrero, magerister og en annerledes sofa.

forside2Tremanns sofa 
Enmanns rumperister
sombrero Sombrero banner17Magerister


klare

 

Banan

Bananen tar fire barn. Turen er riktignok ikke så mørbankende som på rumperisterne, men vel så vått—hvis du har lyst selvfølgelig. Du er sjefen, og er du intet fartsfantom, eller en badeengel av de helt store, kan du gjerne ta en tur i solen, med bare tærne i bløt. Bananen er egentlig morsomst i litt store bølger, så det er som oftest da den kjøres. 

 IMGP1432 23banan3Plass til fler...?
 banan Bananen i farta


Badeland

To store vanntrampoliner, sklie, ”tømmerstokker” og klatrefjell! Say no more, dette er gøøøy! Avslutningskvelden har vi badelandkonkurranse, hvor det gjelder å løpe tørrskodd fra brygge, til toppen av fjellet, og ned. Nokså mange velger den litt roligere "beste show" varianten 🤡

 

Badeland med Trampoliner
Badeland 3

           

Badelandkonkurranse siste dag

Trampoline

Får du ikke luftet deg nok på vannet, kan du lufte deg på trampolinene på land.  

27trampoline1

  

Makramèring

Makramère armbånd på "Perlerommet" kan være et koselig alternativ hvis det er vått og kaldt ute.perlerom

Singstar

Singstar karaoke slår aldri feil!
Singstar

Dans

Vi er helt klart veeeldig gode til å danse litt dårlige danser, og alle må med

Bordtennis

Bordtennis er alltid poppis og et fint alternativ på kveldstid.
bordtennis

Sandvolleyball

Sandvolleyball i vannkanten hører selvfølgelig med på paradisøya vår!sandvolleyball

 

 

Slakkline

Ser umulig ut, men barna finner fort balansen.
IMGP0215                                                                               

 

Kiosken

Sist men ikke minst, og til Karius og Baktus’ store glede, har vi en liten kiosk hvor du kan kjøpe godis og brus. Dessuten har vi gratis slush, saft og kakao til nesten alle døgnets tider!

Instruktørbåter

Vi har åtte vannskibåter med 50hk og to Zodiac RIB båter med 100 hk. Du kan gjerne sitte på når vi kjører aktivitetene. 

vannskibåter

zodiac instr bt  Instruktør Vannskibåt  37instruktorbat4