Junior og Senior

Det var Tomm Murstad senior som startet leiren ved en tilfeldighet i 1960. Tomm senior var kjent for sine idrettsleirer på Hanestad og i Løten, samt at han startet verdens første barneskiskole i 1935 og var ellers en verdenskjent figur innen reklamebransjen.

Han ble bedt om å lage en reklamefilm for den amerikanskproduserte Combijollen.

Tomm senior hadde vannskioppvisning land og strand rundt, også utenlands.

Filmprodusenten mente at han ville være god reklame for Combijollene. Klikk på det lille bildet "KOMBI-jollen på sjøleir" nedenunder for å se filmen!

Klikk for filmen

Combijolla
Senior på Vannski De leide Ulabrand Seilforenings restaurant/lokaler—som akkurat var overtatt av KNS—på Høyerholmen.

Da filmen var ferdiginnspilt, hadde Tomm senior fått blod på tann. Han ønsket at barn skulle få i seg så mye sjømannskap at de kunne klare seg selv på sjøen. Han kjøpte de 24 Combijollene og startet sjøleiren, sammen med sønnen Tomm jr.

Combijollene var laget av finér og gikk fort i oppløsning. Tomm jr klaget sin nød til Verdens Gang og la frem sin plan om en kopi i plast. Dette ble opphavet til VG-jollen som brukes av Tomm Murstad Sjøleir den dag i dag.
Mer Combijoller
VG-Jolla Jollen kan brukes som seilbåt, robåt og motorbåt—akkurat som dens forgjenger Combijollen.

Leiren drives i dag av Tomm Murstad jr sammen med datteren Anniken Murstad og hennes samboer Atle Mordt. Målsetningen er som i gamledager: La barna få følelsen av å mestre alle typer vannsport og gjøre de trygge i sin ferdsel på sjøen. 
Tomm Anniken