Vår målsetning er at når du reiser hjem fra leiren, skal du ha den deilige følelsen av å mestre all slags vannsport. Tomm Murstad Sjøleir er kjent for sitt mangfoldige utvalg av utstyr. Utstyret er der for din skyld, og du skal få more deg så mye du orker med følgende:

VG-joller/Hunter 146/RS joller

Vi har til disposisjon: 15 VG-joller, seks Hunter seiljoller og tre RS joller (Vision og Ventura). Hvis du ikke har seilt før, vil du få opplæring i VG-jollen, eller RS Ventura. For viderekommende kan vi friste med Hunterne, eller ”Såpekoppene” som vi kaller dem. Ekspertene får prøve seg i RS Visjon joller. Uansett ferdighet, kan vi love seiltur. Når sønnavinden kommer innover fjorden, kaster vi loss alle sammen.

1vgJolle1
VG-Jolla
ro

 Seiltur
Seiltur

 4vgjolle3
VG-jolla brukes også til opplæring i roing
 
 
RS Visjon

 3hunter1
Hunter 146 ("Såpekoppene")

fiskelykke p seiltur
Til og med fiskelykke i "såpekoppene," men kanskje ikke hverdagskost...

Trimaran

Trimaranen, vår 30 fots seilbåt, er leirens flaggskip...og berg-og-dalbane med innlagt, naturlig dusj. Med en toppfart på 19 knop blir det mye sjøsprøyt og en uforglemmelig opplevelse.

Trimmen Trimmen


Bavaria 50

Vår 50 fots seilbåt med badeplatform bak! Hver dag reiser 12 barn på overnattingstur med Bavariaen. Du får selvfølgelig prøve deg som skipper. Foruten mange spennende og nye opplevelser, griller vi verdens beste hamburgere, og kanskje har vi spøkelseshistorier på lager.

 
på seiltur


Overnattingsgjengen 
på ripa


Mini Rib Valiant

I løpet av en ukes opphold, får du kjøre så mye båt du orker. Vi har fem Mini Rib med 8 hk, som du får kjøre. Du får også lære kunsten å legge til bryggen.

 minirib  minirib fler


Vannski

Vannski er som slalåmski, bare mye lettere. Det er enkelt å gjennomføre hele runden på første forsøk. Prøv deg gjerne på nye ting: svinge over hekkbølgen, stå på en ski, stå flere barn sammen, osv. Fem-seks barn etter samme båt er kult. Ny rekord på leiren ble satt i 2017, hvor vi klarte 16 stk etter èn båt. 

vannskiAlene eller sammen med flere bak båten  16 på vannski
16 personer etter samme båt!!


Wakeboard/kneeboard

Snowboard om vinteren, wakeboard om sommeren! Carving på den speilblanke sjøen og surfe på hekkbølgen er helt rått. Dessuten er vannet bløtt å falle på, så her kan alle triks prøves. Kneeboard er også fett! Ikke vits å gi deg før du klarer 360.

Wakeboard
Wakeboard
 
kneeboard
Kneeboard


Rumperister/magerister/sofa/Sombrero

Ta med deg en kompis eller venninne på ukens utfordring. Hold deg fast så godt du klarer, mens vinden suser rundt ørene og håret flagrer gjennom en herlig sjøsprut. Vi har alt av flytende gjenstander som kan taues etter båt, f.eks. rumperistere, mageristere, sofaer i flere varianter og Sombrero.


forside2Tremanns sofa 
Vanlig Tube
Enmanns rumperister
sombrero Sombrero banner17Magerister

S-sofa


Banan

Bananen tar fem barn. Turen er riktignok ikke så mørbankende som på rumperisterne, men vel så vått—hvis du har lyst selvfølgelig. Du er sjefen, og er du intet fartsfantom, eller en badeengel av de helt store, kan du gjerne ta en tur i solen, med bare tærne i bløt.

 IMGP1432 23banan3Plass til fler...?
 banan 24banan4Bananen i farta


Badeland

To digre vanntrampoliner, sklie, tre ”tømmerstokker,” og et svært klatreisfjell! 

 

Badeland 1


Badeland med Trampoliner
badeland 2 Badeland 3

Trampoline

Får du ikke luftet deg nok på vannet, kan du lufte deg på trampolinen på land. I slutten av uken tar du kanskje salto med skru, eller flyr hjem som supermann…?

 27trampoline1 28trampoline2 29trampoline3

 


Klatrevegg og Kasseklatring

Her er eldoradoet for klatremusene. En tre meter høy og ni meter lang buldrevegg gir mange utfordringer og sterke armer. Kommer du ikke høyt nok på klatreveggen, har du mulighet til å få på deg klatresele og prøve å tangere rekorden med 28 bruskasser oppå hverandre, og deg selv på toppen…eller kanskje du nøyer deg med fem-seks kasser?

klatrevegg
Klatrevegg
Kasseklatring
Kasseklatring

 

Makramè armbånd på "Perlerommet"

Makramè kan være alternativet hvis det er ekstremt vått og kaldt ute.perlerom

Singstar

Ja, vi har playstation, men den har heldigvis ikke vært i bruk på to år. Singstar er altså mulig på regntunge dager. 
Singstar

 

Bordtennis

Bordtennis er alltid poppis og et fint alternativ hvis været skulle slå seg helt vrangt, eller om du rett og slett har fått nok av det våte element.
bordtennis

Sandvolleyball

Sandvolleyball i vannkanten hører selvfølgelig med på paradisøya vår!sandvolleyball

Slakkline
Ser umulig ut, men barna finner fort balansen.
IMGP0215 

Kiosken

Sist men ikke minst, og til Karius og Baktus’ store glede, har vi en liten kiosk hvor du kan kjøpe godis, brus og sjøleireffekter. Dessuten har vi gratis slush og kakao til nesten alle døgnets tider!


Instruktørbåter

I tillegg til alt dette utstyret, har vi seks 15 fots Beverbåter og to Zodiac ribber, for instruktørene. Vi følger med på alt som skjer på vannet og du kan selvfølgelig sitte på.

zodiac instr bt  Instruktør Vannskibåt   37instruktorbat4